Tuesday, January 11, 2011

BILA LAGI LE NAK BERTAUBAT

On 2008 , bila i masuk forum board, sorang member post topik pasal kes buang bayi. hmmmmmmmmmm pompuan pompuan, tak sekolah ke?

((( KUALA TERENGGANU – Lebih 800 pelajar perempuan sebuah Universiti Teknologi Mara (UiTM) Chendering,di sini di `kuarantin' bagi disoal siasat ekoran penemuan mayat seorang bayi di tempat pembakaran sampah di kawasan asrama mereka...................................)))

Begitu lah permulaan pada post tersebut, oi...otak letak kat mane hah? sampai sanggup buang bayi cam tu, berani buat, x berani tanggung, ape le dosa baby tu. Tak tau le sape punya kerja, tapi tu memang tak berperikemanusian langsung. Buang baby macam buang sampah, gila ke ape. nak salahkan sape? mesti le mak dia, ye mak dia tetap akan dipersalahkan (alaa macam biasa le tu), tapi bapa baby tu pun sama. Tapi biasa nya orang akan salahkan pompuan 100%, mak baby tu mungkin terdesak, terpaksa, dipaksa, atau memang sengaja kerana tak sayang baby, malu, dan macam-macam lagi, tapi ape pun jangan le buang baby tu, tu anak luar nikah ke, ape ke, dia adalah manusia yang ada hak untuk hidup. ((SAMPAI HATI KAU YE !!!! )) susah sangat ke nak tengok orang bernafas? yang tak layak hidup dalam dunia ni adalah orang yang tak bertanggungjawab macam pompuan tu. (oit aku salahkan bapa budak tu juga lah, sex ngan anak orang nak, sara budak tak nak) sembahyang 5 waktu tak cukup ke? hoi ingat lah kat Tuhan kamu. jangan sesuka hati je buat dosa.

hmmm sungguh memalukan kaum perempuan dalam dunia ni. Hairan betul le dengan orang macam tu, Susah sangat ke hendak menyayangi seorang anak?, kalau takut dia jadi jahat bila dah besar bimbing lah anak kita dengan elok, tanamkan dengan ilmu agama yang cukup, ajar dia supaya takut dengan Tuhan, atau hantu-hantu yang makan manusia kat luar tu memang dia takut buat jahat. eleh anak kau memang le elok, tapi kau tak tau ape dia buat kat belakang you. jangan le bangga sangat , anak kau elok pasal laki kau beduit, kau tengok le nanti laki kau main pompuan lain. memang anak kau lebih teruk. - >>( for makcik2 yang berlagak kat luar tu).Kalau kau mangsa rogol, buat le report polis, kita tau le u takut, tapi tak ada yang lebih menakutkan bila kena seksa kat neraka. kena mati langgar kereta, kau duduk le kat kereta dia, dont go anywhere, alaa macam cerita hantu kat filem tu. ape ape pun jaga le diri sendiri dari menjadi mangsa rogol. kenapa mereka harus dibuang cam tu? tak kesian ke tengok baby tu berselimutkan sampah dan berbantalkan sisa-sisa makanan kat tepi jalan tu, (or kat mane-mane). ahhh bukan tu je cara dia org, ada juga yang sanggup buat penguguran. gi mane2 klinik, makan panadol campur minuman keras, makan buah nanas muda, macam2 le cara dia org, hish, Binatang betul, eh eh, binatang pun sayang anak tau. Lagi sayang sampai sanggup makan orang, cuba kita tengok balik filem Jurassic park, (part 2 i guess) si bapa ngan mak dinosour tu mengamuk habis bila anak dia kena tangkap. oi perempuan, jaga le kesihatan sendiri, i ni belum pernah beranak, tapi kata org yang pernah beranak, mesti jaga kesihatan sendiri, mesti kena cukup jaga, kalau tak, hmmmm meroyan le, eh eh betul ke ayat tu? lantak le. hmmm kes gugur baby yang belum lahir, teringat le i cerita seram "re-cycle". nak tau ape cite, gi tengok. pasal tu le i suka tengok cerita seram banyak pengajarannya.

Sayangilah anak anda, walaupun anak itu wujud dari kesilapan diri sendiri, anak tu tak berdosa, dia tak tau pun yang dia bakal lahir ke dunia ni, and lebih lagi dia tak tau yang dia akan dibuang kat sebarang tempat, tak pe, you buang dia cam tu, nanti you tido malam dia datang melawat you dalam mimpi. Or maybe dia akan ikut you gi mane2, dia dah mati jadi hantu baby mane you nampak dia, padan muka you. har har.tu le sape suruh buang, ramai laki bini yang tak dapat beranak kasi je kat dia orang. susah sangat ke? Ingat le banyak2 pada Tuhan, orang lain tak nampak ape you buat tapi Tuhan nampak segala-gala nya. pasal tu pun kau orang tak sedar lagi, hai memang tak ade otak betul.sis-sis kat luar sana hendak le sentiasa berwaspada, jangan nak mengatal sangat ngan balak, sampai sanggup serah diri hingga mengandung, kondom ada bah, untuk laki dan perempuan.lantak le kau nak main sex dengan macam-macam style. kita ni dah dewasa, ada otak yang boleh berfikir, cuma tak cam computer je, perangai yang tak elok tu buang le jauh-jauh jangan nak kena ajar selalu macam budak-budak. pinggan sendiri dah pandai cuci, pakai seluar dalam pun sendiri yang buat, kau dah besar mana ada pakai lampin lagi. ade ke? har har.Jumpa lagi.

" SAYANGILAH BAYI ANDA. "

No comments: