Friday, December 14, 2007

WANITA BERPURDAH

Beberapa bulan yang lau, lepas balik kerja,saya lepak kat shopping complex, cam biasa bila xde mood balik awal.saya duduk disebuah bangku yg disediakan sambil memerhatikan org ramai yang sedang sibuk membeli belah, tiba2 melintas seorang wanita yang memakai purdah sambil memimpin anak nya, lalu masuk ke sebuah butik baju kurung. adeeesh mak terkejut ....pasal dia cam tiba2 je muncul entah dari mana. nak tau ni pasal apa? hmmmmmmmmmm dari mana nak mula ye....well, wanita itu mengingatkan saya satu cerita, (entah benar ke tidak sampai skrg x de siapa yg tahu), lebih kurang 13 tahun yang laluketika saya masih di sekolah menengah, bandar saya heboh dgn seorang wanita yang memakai purdah mencari anak dara untuk dihisap darah, gara2 kerana hendak menunaikan syarat ilmu yg dituntutnya. Masa tu bukan main takut lagi budak2 sekolah, lebih lagi yang masih dara (masa tu masalah sosial x serius sgt) yang bersekolah sesi ptg, berebut-rebut nak balik awal, ada juga yg ponteng gara-gara takut terserempak dgn pompuan tu. kononnya ada juga yg mendakwa pernah nampak pompuan tu di kawasan sebuah sekolah. semua budak pompuan dlm ketakutan, yg nakal, cuba x nakal sebaik mungkin, yg selalu bawa alat solek ke sekolah, dtg ke kelas dgn muka yg pucat. yang berlagak macam puteri pula, hmmmm sentiasa ditemani bf , siap jenguk kat kelas lagi tu...adeeeeeh hah, mcm2.saya...........hmmmmmm org yg suka sgt benda takut ni, buat cam biasa je, tapi takut dlm hati....hehehehe, biasa le pompuan. x tau pula dari mana dtg nya cerita wanita berpurdah ni, ada juga yg kata wanita tu dari semenanjung, dia nak jadi cantik dgn mencari jalan pintas,dgn mengunakan khidmat ilmu hitam dgn syarat, dia mesti minum darah anak dara , kalau tak silap kata mereka 40 org hmmmm

well, BETUL KE TIDAK CERITA TU, SAMPAI HARI NI X DE ORG TAU SEJAUH MANA KEBENARAN NYA, HANYA TUHAN SAJA YG TAHU. APA-APA PUN SENTIASA LAH BERSYUKUR DGN KECANTIKAN YANG TELAH DIANUGERAHKAN TUHAN KERANA WAJAH YANG CANTIK TAK KEKAL, TAPI HATI YANG CANTIK SENTIASA KEKAL DUNIA AKHIRAT.

2 comments:

shazanarejab said...

hehheeh..aah..penah dengar citer nh...tp mase tu zaman skolah rendah lg..klu x salah wanita berpurdah nh pake kete kancil kaler merah..kononnye la..hehehhe

naturaltreatmenttips said...

Find information and treatment for Alcoholism Natural Treatment Tips,
Alcoholism Home Remedies, Symptoms, Alcoholism Ayurveda Treatment Guideline, Alcoholism Causes DetailsAlcoholism Natural Treatment Tips, Alcoholism Home Remedies, Symptoms, Alcoholism Ayurveda Treatment Guideline, Alcoholism Causes Details